Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından “Ofis Egzersizleri ve Doğru Nefes Egzersizleri” eğitimi düzenlendi.

 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından “Ofis Egzersizleri ve Doğru Nefes Egzersizleri” eğitimi düzenlendi.
 
Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi D Salonunda düzenlenen Ofis Egzersizleri ve Doğru Nefes Egzersizleri isimli Eğitime, akademik ve idari personel yanı sıra öğrencilerimizde katıldı.


Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsüm BAŞTUĞ’ un eğitmen olarak katıldığı eğitimde, çalışma hayatı içinde uzun süreli hareketsiz çalışmaya bağlı oluşan fiziksel ve ruhsal problemler üzerinde durularak fiziksel rahatsızlıklara da bel ve boyun ağrıları, el-kol ve ayaklarda görülen ağrı ve uyuşukluk hissi, duruş bozukluğu örnekleri verildi.
 
Her gün aynı ortamda, aynı koşullarda, aynı kişilerle çalışma hayatı, bir süre sonra tekdüze/monoton bir günlük yaşama dönüşmektedir. Buna bağlı olarak kişide stres, kaygı, depresyon gibi olumsuz duyguların yaşanmasına neden olmaktadır.
 
Bu bağlamda 12 Aralık 2019 Perşembe günü Doç Dr. Gülsüm BAŞTUĞ tarafından, çalışma hayatı içinde hareketsiz kalan çalışanların, çalıştıkları ofis ve bürolarda, grup ve ya bireysel olarak uygulayabilecekleri fiziksel-ruhsal rahatlama ve gevşeme sağlayan sağlık egzersizlerini kapsayan “Ofis Egzersizleri ve Doğru Nefes Egzersizleri” eğitimi düzenlenmiştir.


Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama Ve Araştırma Merkez Müdürlüğü olarak bu tür eğitimlerin 2020 yılı içerisinde de devam etmesi planlanmakta olup diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da katılması beklenmektedir.
 
Eğitimlere ilişkin duyurular için www.muyom.mu.edu.tr web sayfasını takip etmeyi unutmayınız.
 
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 23.12.2019 11:43 Okunma Sayısı : 3854

Son Haberler