Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama Ve Araştırma Merkezi TAIEX Çalıştayı’na Katıldı.

     
    Üniversitemizin topluma yansıyan bir arayüzü olan Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü gerek kurumsal ve gerekse bireysel eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da başarılı bir sezon geçirmiştir.
  Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi (TÜSEM) üyesi olan Merkezimiz, bölgesel ve ulusal çapta oluşumlar içinde yer almaktadır. Son olarak 2019 yılı Haziran ayı içerisinde İzmir’de MEB Hayat Boyu Öğrenme Merkezleri ile Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezlerinin Koordinasyonu ve İşbirliğinin Geliştirilmesi kapsamında düzenlenen TAIEX çalıştayına katılmıştır. Bu çalıştayda; TÜSEM üyesi birçok merkez ile fikir alışverişinde bulunulmuş ve karşılıklı deneyimler paylaşılmıştır. Ayrıca, aynı çalıştay kapsamında Merkezimiz, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapılanma Birimi tarafından yönetilen Teknik Destek ve Bilgi Değişimi (TAIEX, Technical Assistance and Information Exchange) kapsamında “Hayat Boyu Öğrenme ve 21. Yüzyıl becerileri, Sürekli eğitimde dönüşüm, izleme ve değerlendirme ile politika sonuçlarına yansıması” başlıklarında görüş bildirmiştir. 
   Merkezimiz önceki yıllarda yapılan eğitimlere ilaveten, 2019 yılı içinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı bünyesinde görevli 3047 şoföre “Öfke Kontrolü Ve Stres Yönetimi, Zor İnsanla Başa Çıkma, Kurum Kültür Uyumu, Müşteri Memnuniyeti” başlıklı eğitimler vererek Ulaştırmada hizmet standartlarının arttırılmasına katkı sağlamıştır. Yine, çeşitli kurumlar tarafından talep edilen  “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri düzenlenerek 192 kişiye Girişimcilik Belgesi verilmiştir. Ayrıca Okt. Ebubekir Eraslan koordinatörlüğünde “Diksiyon Eğitimi” ve Doç Dr. Nejdet Aykaç koordinatörlüğünde “Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği” eğitimleri de katılımcıların kişisel kapasitelerinin arttırılmasına katkıda bulunmaya devam etmektedir.







 
 
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 20.11.2019 16:50 Okunma Sayısı : 2283

Son Haberler